Advies Traject

Er komt heel wat kijken bij een hypotheekadvies traject. Om je een beeld te geven hoe dit traject eruit ziet, geven wij hieronder het hypotheekadvies traject in vijf eenvoudige stappen weer. In de praktijk zal iedere adviseur zelf ook aan kunnen geven hoe hij of zij invulling geeft aan het hypotheekadvies traject.

Stap 1: Inventarisatie persoonlijke situatie

Ga eerst eens langs bij een adviseur om kennis te maken en te bespreken wat je precies van een hypotheek verwacht. Hij of zij inventariseert je persoonlijke wensen, behoeften en mogelijkheden. Ook licht de adviseur toe welke hypotheekvormen er zijn en kan een indicatie geven wat een reële koopprijs voor je is.

Stap 2: Keuzemogelijkheden bespreken en aanscherpen

Welke hypotheekvoorwaarden zijn voor jou belangrijk? Welke rentevaste periode past het beste bij je? Welk risico wil je lopen bij bijvoorbeeld overlijden en arbeidsongeschiktheid? Samen met je adviseur stel je de wensen en behoeften op scherp. Op die manier kan je Huis & Hypotheek-adviseur gericht op zoek naar producten die aansluiten bij jouw persoonlijke situatie.

Stap 3: Analyse, advies en aanvragen hypotheekofferte

De adviseur analyseert alle beschikbare mogelijkheden en stelt het advies op. Voldoet het hypotheekadvies aan alle wensen? Dan vraagt je adviseur de hypotheekofferte aan.

Stap 4: Tekenen hypotheekofferte en bemiddeling

Alles akkoord en helder? Dan teken je de offerte. Je adviseur regelt de verdere afhandeling van de aanvraag en controleert de stukken bij de notaris. Jouw hypotheek is goed geregeld en je kunt zonder zorgen gaan wonen in je eigen droomwoning!

Stap 5: Nazorg

Nadat je je droomwoning hebt gekocht, houdt het werk van je adviseur nog niet op. Zodra er namelijk iets wijzigt in je persoonlijke situatie of op de hypotheekmarkt, kan je adviseur opnieuw bekijken wat de impact hiervan is op jouw hypotheek.