Financieringen
Wij kennen op het gebied van financieringen de volgende keuzes:

Persoonlijke lening

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening worden vooraf de rente, de maandlast en de looptijd vastgesteld. Zo weet u precies waar u aan toe bent. De rente kan niet fluctueren en de looptijd van uw lening kan niet langer of korter worden. Bij een dergelijke lening wordt het geld vaak direct op uw rekening gestort. Vervolgens betaalt u maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing.

Doorlopend krediet

Met een doorlopend krediet bent u flexibel en heeft u de laagste maandlasten. U kunt te allen tijde boetevrij inlossen en ook het ingeloste bedrag weer opnemen.
Voordelen:
– U kunt zelf bovenop de rente uw maandlasten kiezen
– U kunt altijd boetevrij inlossen
– U heeft lage maandlasten
– Het bedrag dat u heeft ingelost, is weer opneembaar

Of het nu gaat om een toekomstige studie, een nieuwe keuken of een reis maken: het doel van besteding bepaalt meestal de vorm van lenen echter bepaalt u zelf welke financiering bij u past.

 

DE FISCALE ASPECTEN VAN GELD LENEN.

Sinds het belastingstelsel 2001 is de betaalde rente op schulden niet aftrekbaar. Een uitzondering is de rente op leningen ter verwerving, onderhoud of verbetering van de woning die u als hoofdverblijf gebruikt.
In belasting box 3 wordt wel de hoogte van uw schulden meegenomen in de bepaling van uw vermogen. Het vermogen is hierbij het verschil tussen uw bezittingen en uw schulden.

 

BKR – Bureau Krediet Registratie.
Het BKR (Bureau Krediet Registratie) registreert centraal de kredietverplichtingen in Nederland.

 

Hierbij worden gegevens opgeslagen van alle consumenten die een krediet of lening hebben of de laatste vijf jaar een vorm van financiering gehad hebben. Ook zaken waaruit een krediet kan ontstaan, zoals een creditcard, klantenkaart of winkelpas worden geregistreerd bij het BKR. Het BKR legt de krediet gegevens vast en beheert de registratie namens de banken en andere kredietverleners in Nederland. Zij kunnen zo bij nieuwe krediet aanvragen het BKR raadplegen om te zien hoe uw leen- en aflosgedrag van vorige financieringen en leningen tot dan toe is geweest.

 

DE REGISTRATIE BIJ BKR HEEFT TWEE DOELEN:

1: Voorkomen dat u meer kredietverplichtingen aangaat dan verantwoord is.
2: Beperken van risico’s voor de kredietverstrekkers.

 

Indien u informatie wenst te ontvangen over financieringen en leningen in ons kantoor in Hoorn, verzoeken wij u vriendelijk om een afspraak te maken zodat wij u graag verder helpen.

Aanmelden op onze nieuwsbrief