Wat zijn jouw Plannen

Eerste huis kopen

Je eerste eigen huis kopen. Een spannende tijd die vooral ook veel vragen met zich meebrengt. Welke hypotheek past het beste bij mij? Welke woonlasten kan ik aftrekken van de belasting?

Kansen voor starters
De adviseur van Hét Hypotheekbureau is vakkundig en heeft altijd de meest relevante en actuele kennis van zaken in huis. Blijf daarom niet dromen en ga samen met een adviseur van Hét Hypotheekbureau in gesprek over jouw mogelijkheden. Er is bij het kopen van een eerste huis vaak meer mogelijk dan je denkt!

1. Starterslening
Krijg je niet genoeg hypotheek om je eerste woning te kunnen kopen? Denk eens aan een starterslening van de gemeente. Deze lening vult je maximale hypotheek aan. Op deze manier is het kopen van een eerste huis misschien wel mogelijk.

2. Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
De Nationale Hypotheek Garantie is een garantieregeling van de overheid. Bij deze regeling heeft de geldverstrekker de garantie dat de hypotheekschuld wordt afgelost.

3. Ouders
Ouders kunnen soms helpen bij het kopen van je eerste huis. Zij kunnen bijvoorbeeld garant gaan staan voor een gedeelte van de hypotheek. Of zij kunnen je geld schenken, zonder dat je daarover belasting betaalt. Op de website van de Belastingdienst kun je hier meer over lezen.

4. Koopvarianten starters
Voor starters zijn er ook ‘koopvarianten’ van woningcorporaties: koopgarant, koopcomfort en Maatschappelijk Verantwoord Eigendom. Hierdoor kun je onder aantrekkelijke voorwaarden eigenaar worden van je huurwoning. Soms voor minder geld.

Direct eerste huis kopen
Welke vraag je ook hebt, je adviseur kan in een vrijblijvend gesprek je wensen inventariseren en helpt je bij het kopen van een eerste huis. Je kunt hier direct een afspraak maken met één van onze adviseurs.

Verhuizen

Je bent klaar voor de volgende stap in je leven: een ander huis. Een nieuwe plek waar je je thuis kunt voelen. Maar hoe zit het bij verhuizen en de eigenwoningreserve? Kun je een hypotheek meeverhuizen? Allemaal vragen over verhuizen die je adviseur graag beantwoordt.

Financiele aspecten bij verhuizen
Voor de financiële aspecten van de verhuizing kun je vertrouwen op je adviseur. Hij of zij luistert naar jouw wensen en adviseert je over de volgende zaken:
Het meenemen van de voorwaarden van je oude hypotheek
De besteding van de overwaarde van je oude woning
De hypotheek die past bij je persoonlijke wensen
De financiering van een verbouwing

Zorgeloos genieten
Ook na de verhuizing blijft er voldoende te wensen over. Want in je nieuwe woning wil je zorgeloos genieten. Nu én in de toekomst. Je adviseur kijkt samen met jou naar een hypotheek die je financiële zekerheid biedt. Volledige zekerheid dat je financiële keuzes altijd bij je blijven passen krijg je met SeeF.

Financieel advies bij verhuizen
Je wilt verhuizen? Onze adviseur geeft je advies over de financiële zaken rondom het verhuizen. Je kunt hier direct een afspraak maken met één van onze adviseurs.

Bekijk ook eens onze checklist ‘Verhuizen’. Handig als je binnenkort je eigen verhuizing moet plannen!

Kopen of huren?

Een ander huis, dat is wat je wilt. Maar wat ga je doen: kopen of huren? Een koophuis dat helemaal van jezelf is en dat je naar eigen wens kunt verbouwen en inrichten? Of vind je de flexibiliteit van een huurhuis belangrijker? Hét Hypotheekbureau zet graag de mogelijkheden voor je op een rij.

Voor- en nadelen op een rij
De afweging om te kopen of een huis te huren is voor iedereen anders in te vullen. Op de koopmarkt heb je een ruimere keuze, zeker als je op zoek bent naar een huis dat helemaal past bij jouw persoonlijke wensen. Maar als je niet bereid bent om groot onderhoud aan het huis zelf te regelen en te betalen, is een huurhuis een betere optie.

Lees hier meer over alle voordelen en nadelen van kopen en huren.

Ook een huurhuis kopen is een mogelijkheid die zich steeds vaker voordoet. Woningcorporaties bieden meestal een flink aantal huurhuizen tegelijk te koop aan, vaak in combinatie met een voorstel tot financiering van een huurhuis. Bezoek voor meer informatie onze pagina: huurhuis kopen.

Advies over jouw mogelijkheden
Je adviseur kijkt bij het beantwoorden van de vraag ‘Kopen of huren?’ naar je persoonlijke omstandigheden. Je werksituatie, inkomen, leeftijd en gezinssamenstelling spelen daarbij een grote rol. Zo kom je erachter welke optie voor jou het beste is.

Als je besluit te kopen, weet je adviseur hoe je dat financieel kunt regelen. Ook als het gaat om het kopen van een huurwoning. Maak direct een vrijblijvende afspraak met je adviseur.